Om træningen og dens struktur.

Der er - i udgangspunktet - et tilbud om træningen for alle juniorer. Du tilmelder dig selv aktivt træningen for en sæson ad gangen.  Når du overholder tilmeldingsfristerne er du sikker på at få plads. Vi tager også løbende juniorer ind på træningen, hvis vi har den fornødne trænerkapacitet og der er frie pladser.

Du skal være medlem og betale kontigent for at kunne være med. Derudover betaler du for træningen, alt efter hvor meget du træner (se linket priser).

 

Træningskategorier.

Alle starter som mini eller klubspiller (afhænger af den alder man har, når man starter). 

Til at begynde med er man begynder (0-1 år), derefter let øvet (ca.1-3 år) og til sidst øvet (4-5 år eller mere).  

Nogle juniorer er ekstra engagerede, træner noget mere, har et vist niveau og spiller med i kampe, stævner og turneringer. De udgør, det som vi kalder for turneringsgruppen. Turneringsjuniorerne kan inddeles i de, som spiller holdtennis og måske deltager i få indiv. turneringer, og så de mere rendyrkede turneringsjuniorer, som virkeligt satser på deres tennis.    

Minihold (6-10år) / Begynderhold (10-16 år+) ---------)  Klubspillere (10-16år+) -----------)  Senior klubspiller

              U10 holdspillere -----------------)  Holdspillere ------------------------------------)  Senior 4.-7.holdet

               Licensspillere ------------------------)  Turneringsgruppen--------------------------------------)  Seniorelitetruppen

 

Tennisstart? Og alsidig idrætstræning.

Vi anbefaler, at man starter med organiseret tennistræning i ca. 6-8 årsalderen. Det er den optimale alder. Spillet tennis kræver, at barnet har et godt motorisk & koordinationsmæssigt grundlag for på en hensigtsmæssig måde at kunne give sig i kast med ketsjer og bold.

Det vil her være en stor fordel, at barnet inden tennisstarten har fået masser af alsidige bevægelseserfaringer gennem f.eks. boldspil, leg og gymnastik. Så mange og alsidige erfaringer som muligt. Det betyder noget for, hvor let eller svært det er at fange spillet fra første færd.

Vi anbefaler i det videre forløb, at barnet dyrker mindst en anden idræt ved siden af tennis. Vi ser ingen fordel i, at man udelukkende spiller tennis, og mener faktisk, at den alsidige, sjove træning med andre idrætter langt op i alderen supplerer tennis´en rigtigt godt. Der er kun fordele, hvis det kan lade sig gøre. Det er jo atleter og/eller et livslangt forhold til sport, vi skal forsøge at skabe.

Struktur på træningen.

Der findes som nævnt ovenfor følgende træningskategorier: Minihold eller begynderhold, klubspiller-holdene og endeligt holdspiller- & turneringsgruppen. Her lidt info om, hvad det betyder det ene eller det andet, og hvordan det går for sig.

Minispillere (ca. 6-10 år)

Miniholdene er, der hvor man starter op og tilbringer den første tid. Der spilles med skumbold/røde bold (ca. 6-8 år), og i det videre forløb med orange bold (ca. 8-10 år). Egentligt er det ikke alder, men niveau og fornemmelse, der afgør boldtype. Indendørs bruger vi skumbolden, mens det udendørs er den røde bold. Den orange bold benyttes begge steder - udendørs og indendørs. 

Vi leger med de forskellige tilgange & bolde. Det er en legende, aktiv og bevægelses/koordinationsmæssig indgang til tennis. Holdenes - for det meste - sene træningstider tager så vidt muligt hensyn til, at børnene skal følges af deres forældre.

Efter ca. 1-3 år på miniholdene, så kan det være tid for at komme videre på et klubspillerhold, hvor du begynder at spille med den almindelige gule tennisbold, som vi alle kender. Det taler I med træneren om, eller træneren foreslår det for jer.

En anden mulighed er turneringsgruppen. Det kræver, at du spiller en del, og at du ønsker at spille kampe, stævner & konkurrere. Du/I spørger din træner, han ser dig an og siger ok for det/eller det må vente lidt endnu.

 

Klubspillere (ca. 10-16 år+)

Som klubspiller kan du gå til træning 1 eller 2x/uge efter eget ønske. Du lærer her de grundlæggende tennis færdigheder – noget om slagene og om selve spillet. I tennis er der masser af teknik og spilforståelse at tage fat på. Du spiller tennis for at lære spillet, slå til bolden, du kan lide træningsfællesskabet, motionen og at have det sjovt med din tennis. Du er ikke – som turneringsjuniorerne så vild med at spille individuelle turneringer og konkurrere på et højt niveau med spillere fra resten af landet, men deltager mest i de aktiviteter, der foregår internt i klubben. Du er junior-motionist. Klubaktiviteter som Vild med kamp, Familie-tennis, Åben juniorbane og ATK Camps, at spille selv med en kammerat samt andre sociale events/aktiviteter kan evt. være noget for dig. Du kan også evt. være på vej til at blive holdspiller, hvis det viser sig at være noget for dig og du dygtiggør dig yderligere. Målgruppen er primært tænkt som ca. 10-16 år. Plus (+) betyder, at du kan fortsætte til du ikke er junior mere, dog anbefaler vi gradvist at søge tilbud fra seniorafdelingen og ”De unge løver” fra man er 16 år og ældre.

Holdspiller- & Turneringsgruppen (ca. 8-16 år+)

Hold- og turneringsjuniorer træner typisk 2 eller 3-4x/uge. Holdspillere er de, som spiller holdkampe (og evt. få individuelle turneringer), mens de ”rendyrkede” turneringsjuniorer både spiller holdkampe og forholdsvist mange individuelle turneringer. Der er ekstra engagement - man går efter dygtiggørelse, udvikling, fællesskab, konkurrence og perfektion af spillet.

Typisk er det vores stil og metode, at der stor fokus på dygtiggørelse og basis tekniklæring & -træning fra 8-14 år. Yderligere perfektion, justering af teknik & personlig stil fra 14-20 års alderen, herunder opfølgningstræning for de, som virkeligt involverer sig. Typisk er der et vist og vedholdende fokus på gamebaserede aktiviteter, herunder kan vores hold- & turneringsjuniorer relativt tidligt være i gang med at spille kampe, hvis de synes og er modne til det. Nogle gange kommer vores juniorer i gang med kampe senere – det ser vi ikke som et problem. Typisk ønsker vi, at spillerne viser, at de er oprigtigt interesserede i at udvikle deres tennis, involverer sig og tage ansvar for egen læring.    

I vores træning set-up indgår der, at vi vedholdende træner på forholdsvist store hold. Det er sjovere og mere motiverende, og det er bedst at have nogle træningskammerater at følges med. Vi træner også i høj grad tværs af alder, hvor de ældre tager ansvar og er positive rollemodeller yngste juniorer. Vi prøver at lade os styre af spillernes lyst og motivation – og ikke af egne drømme & ambitioner. Der indgår vedvarende nogle sjove øvelser & spil – som gør træningen levende, giver fællesskab og beriger den enkeltes motivation. Det er vigtigt, at man gennemgående har det sjovt mens man udvikler sig og med det man laver – også selvom sport ikke nødvendigvis altid er supergrineren, men derimod intens fokus på noget der giver mening. Med henblik på talentudviklingen og det lange stræk, så lægger vi typisk fokus på at udvikle juniorernes sportsmentalitet og at udvikle atleter.       

Endeligt bruger vi moderne teknologi i træningen, herunder boldmaskine, små fikse boldkastemaskiner, fit light træningssystem, medicin skumbolde og små video/mobiloptagelser. Nogle af træningsredskaberne kan ses herunder.